Copyright U13Studio 2016

ул. Др Мелгарда бб 18430 Куршумлија Централа: 027/381-222 и 027/381-335 Факс: 027/381-595 ДОМ ЗДРАВЉА КУРШУМЛИЈА wpf5a7638a_1a.png
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share on LinkedIn Share via e-mail Print
sertifikat akreditacija.png

Саветовалиште за дијабет


Од марта месеца ове године у Дому здравља Куршумлија ради Саветовалиште за дијабетес.

Сваке среде др Драгица Симић специјалиста опште медицине обавља здравствено-васпитни рад на тему контроле и превенције шећерне болести.

Сви заинтересовани корисници здравствених услуга  могу да посете саветовалиште,бесплатно и без упута изабраног лекара.

ОБАВЕШТЕЊЕ


Дом здравља Куршумлија  и Скупштина општине позивају грађане да у петак 24.03.2017године у 13 часова, у општинској сали, присуствују едукативном предавању са темом Превенција, дијагностиковање и лечење карцинома дојке.

Предавање држе:

Др Зоран Вучковић

Др Љиљана Арсенијевић

Др Слађан Петровић

Др Марија Миленковић

Лаборант , Михајловић Горан

ВРТ Вера Јовић

ВФТ Ивана Веселиновић

МС Верица Чарапић

Позивамо грађане да у што већем броју присуствују бесплатном едукативном излагању, у циљу едукације и што боље информисаности.


ОБАВЕШТЕЊЕ


    Светски дан бубрега се обележава на иницијативу Међународног друштва за нефрологију и Интернационалног удружења Фондација за бубрег у више од сто земаља широм света.Циљ је подизање свести о важности бубрега,органа који имају кључну улогу у одржавању живота и

упознавање јавности да су болести бубрега честе, опасне и излечиве. Слоган овогодишњег Светског дана бубрега "Бубрези и Гојазност - здрави стилови живота за здраве бубреге".


    Дом здравља ће одржати предавање у пензионерском удружењу у четвртак 23.03.2017.год са почетком у 10 сати. Предавање ће држати др Радомир Миленковић,доктор медицине који води одељене хемодијализе у Дому здравља Куршумлија, као и патронажна служба наше установе. Том приликом ће се делити савети и флајери о превенцији раном откривању и лечењу болести. Позивају се грађањи да присуствују овом предавању.


ОБАВЕШТЕЊЕ


Среда 29.03.2017год у 14:30 часова промоција Високе струковне медицинске школе Ћуприја, у Дому здравља Куршумлија . Том приликом професори Јасмина Јовановић Мирковић, професор струковних студија и Сунчица Ивановић, наставник вештина, одржаће промоцију школе уз представљање студијских програма ради усавршавања и стицања знања високо струковна медицинска сестра, у просторијама управне зграде.


ОБАВЕШТЕЊЕ


У Дому здравља Куршумлија, на стомотологији и школама биће обележена недеља уста и зуба. Ово је 27.Недеља здравља уста и зуба. Слоган ове манифестације је- Осмехни се здраво.

Акцију ће обележити и ликовни и литрарални радови настали на тему

обележавања недеље здравља зуба.

Ове активности обавља ће се у периоду од 22.- до 26.2017.год.

Том приликом обавља ће се здравствено васпитни рад и савет за

здравље зуба. Организатори ове манифестације су Институт за јавно

здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" и Стоматолошки факултет у Београду. Тако да акцији се придружује и наша установа са циљем у превенцији очувању и благовременом лечењу зуба и уста.


ОБАВЕШТЕЊЕ


      У првом кварталу 2017.године капитациона оцена  Дом здравља

Куршумлија  је 5,33 што Дом здравља Куршумлија доводи на  прво место

у региону а на осмом у Србији.Овакве резултате смо  остварили захваљући квалитетном раду свих изабраних лекара наше установе, као и квалитетном раду свих запошљених у превентивним,систематским

прегледима и промоцији здравља.

     Наша установа је акредитована на 7.година и самим тим показује на

квалитет услуга и поштовање здравља наших пацијената.Такође смо

једни од првих у Србији који смо акредитовали службу Стоматологије на

7.година, као и први у Србији који имамо акредитовано одељење

Физикалне медицине и рехабилитације такође на 7.година.

Све то нас обавезује да и убудуће радимо квалитетно и унапређујемо рад у установи и вршимо едукацију како пациената тако и самог особља.


ОБАВЕШТЕЊЕ


      Од  09. 10. 2017 године у Дому здравља Куршумлија почиње вакцинација против сезонског грипа.

01.02.2019